Dušená mražená wok zelenina s rýží
45 min.
Ingredience
- 80gramůRýže jasmínová
- 400mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- Dušená mražená zelenina
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 50gramůPórek
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 220gramůZelenina wok classic
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
975 mg
Postup přípravy
- 1Do kastrólku dáme dobře promytou jasmínovou rýži, kterou promíváme pouze ve vlažné vodě. Zalijeme ji vodou v poměru 1:1.5, přidáme sůl a přivedeme ji k varu. Pak hned snížíme teplotu na minimum a pod poklicí ji dusíme 15 minut, to by se všechna voda měla téměř vyvařit. Rýži dáme do síta, zlehka ji vidličkou načechráme a necháme odkapat.
- 2Mezitím očistíme pórek, pokrájíme ho na tenké proužky a v hlubší pánvi rozehřejeme olej. Pórek krátce orestujeme. Mírně rozmraženou zeleninovou směs Wok Classic, které obsahuje pokrájenou mrkev, červenou i žlutou, pastiňák, mini kukuřičné klásky, vodní kaštany, brokolici, houby - Jidášovo ucho a cibuli, promyjeme v sítu a necháme odkapat. Pak ji přidáme k pórku a za občasného promíchání ji s pórkem orestujeme, ochutíme ji sójovou omáčkou, solí a pepřem. Pánev zakryjeme a zeleninu dusíme doměkka přibližně 10-12 minut.
- 3Uvařenou scezenou rýži, které by měla být krásně nadýchaná přidáme k zelenině, zlehka vše promícháme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.