Dušená mrkev po švýcarsku
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 4kusyCukr kostkový
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůMrkev kořen
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka.
- 2Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme na něj mrkev a cibuli, osolíme, přidáme cukr a koření. Mícháme na mírném ohni, dokud cukr nezkaramelizuje. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka.
- 3Před koncem dušení zaprášíme porkm moukou a ještě krátce podusíme.
- 4Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.