Dušená plec na pivě s klobásou
58 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová plec
- 1kusCibule
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1lžičkaKmín drcený
- 2lžičkyMajoránka
- 600mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyKlobása Dunajská
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1087 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
87 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, klobásu oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Na sádle orestujeme dozlatova cibuli, přidáme maso a osmažíme ho ze všech stran. Poté maso osolíme, posypeme kmínem, majoránkou, zamícháme, zalijeme polovinou piva a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme spolu s klobásou, rozředíme zbylým pivem a alespoň deset minut povaříme.
- 3Maso nakrájíme na porce a prohřejeme v omáčce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.