Dušená plec v mrkvi s pivem
58 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 400gramůMrkev kořen
- 350mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
- Na jíšku
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
51 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky.
- 2Cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme a opepříme. Orestované maso přelijeme pivem a pod poklicí dusíme za občasného míchání.
- 3Když je maso poloměkké, přidáme mrkev a dusíme, až je vše měkké. Zahustíme provařenou jíškou, ochutíme cukrem a citronovou šťávou.
- 4Jíšku připravíme z másla a mouky. Smažíme, až jíška zezlátne, poté zašleháme vodu a dobře provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.