Dušená plec v mrkvi s pivem

58 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
51 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky.
  • 2
    Cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme a opepříme. Orestované maso přelijeme pivem a pod poklicí dusíme za občasného míchání.
  • 3
    Když je maso poloměkké, přidáme mrkev a dusíme, až je vše měkké. Zahustíme provařenou jíškou, ochutíme cukrem a citronovou šťávou.
  • 4
    Jíšku připravíme z másla a mouky. Smažíme, až jíška zezlátne, poté zašleháme vodu a dobře provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.