Dušená rýže s brynzou
40 min.
Ingredience
- 1,5šálkyRýže loupaná
- 3šálkyVoda pitná
- 60gramůSlanina vepřová
- 150gramůSýr Brynza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Vápník
13 mg
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a vložíme do hrnce s vodou (poměr jeden díl vody, 1,5 díl voda). Rýži nesolíme, brynza je dost slaná.
- 2V mezičase vyškvaříme na pánvi slaninu nakrájenou na kostičky. Brynzu vymícháme do hladké hmoty.
- 3Do udušené rýže opatrně vmícháme slaninu a brynzu. Dbáme, aby rýže nezkašovatěla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.