Dušená rýže s houbami

35 min.

Ingredience

    • 2kusyPaprikové lusky čerstvé
    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 2lžíceOmáčka rybí
    • 1kusCibulka jarní
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 250gramůRýže loupaná
    • 200gramůHouby Shitake sušené
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím necháme houby nabobtnat ve vodě, papriku nakrájíme na kousky, cibulku očistíme, omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme také na kousky.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a na něm orestujeme nejprve cibuli. Poté přidáme papriku a zlehka opečeme. Přidáme houby nakrájené na kousky a krátce orestujeme. Ochutíme rybí a sójovou omáčkou a vmícháme rýži. Prohřejeme ji a pokrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.