Dušená rýže s houbami shiitake
19 min.
Ingredience
- 150gramůShiitake houby
- 200gramůRýže dušená
- 8gramůSůl mořská
- 150gramůPórek
- 30mililitrůOcet rýžový
- 100gramůCitrony
- 10gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme papírovou utěrkou, odkrojíme nožičky, klobouky na špičce nařízneme do kříže, pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na delší nudličky. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme houby a smažíme zhruba 4 minuty, až houby změknou. Po dvou minutách přisypeme pórek a dosmažíme spolu s houbami.
- 2Z dušené rýže vytvarujeme na talířcích kopečky, pokapeme octem, navrch kopečků položíme klobouky hub, posypeme mořskou solí, obložíme pórkem a doplníme osminkou citronu. Každý strávník si pokape pokrm citronovou šťávou sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.