Dušená rýže s tuňákem
15 min.
Ingredience
- 150gramůTuňák obecný
- 15gramůWasabi pasta
- 50mililitrůOcet rýžový
- 200mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl mořská
- 200gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
793 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Syrový filet z tuňáka zbavíme kůže, případné kostičky odstraníme pinzetou a maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. Do misky nalijeme ocet, vodu, promícháme, ruce si namočíme v octové vodě. Namočenýma rukama vytvarujeme z dušené rýže pevné kopečky, upravíme na talířky, potřeme troškou pasty wasabi a povrch zakryjeme plátkem tuňáka. Podle chuti posypeme mořskou solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.