Dušená rýže se šunkou pro celiaky
33 min.
Ingredience
- 160gramůRýže předvařená (parboiled)
- 4decilitryVoda pitná
- 2kusyHřebíček
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 40gramůŠunka bezlepková
- 1kusCibule
- 1lžičkaGrilovací koření bezlepkové
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži dobře promyjeme v sítu, dáme ji do hrnce s lžíci oleje a rýži zlehka osmažíme. Zalijeme ji horkou vodou, přidáme bezlepkové ochucovací koření, hřebíček a celou očištěnou cibuli.
- 2Rýži přivedeme do varu, zakryjeme hrnec pokličkou a ve vyhřáté troubě na 180°C dusíme doměkka (asi 20 minut).
- 3Mezitím si nakrájíme na kostičky bezlepkovou šunku, kterou zamícháme do horké rýže a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.