Dušená šalotka s karamelem
35 min.
Ingredience
- Vařená šalotka
- 8kusůŠalotka
- 5decilitrůVoda pitná
- 2špetkySůl
- 2špetkySůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1decilitrVývar zeleninový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
450 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou šalotku dáme do rendlíku s 5 dl vody, přidáme sůl a pod pokličkou ji vaříme pomalu 8-10 minut. Poté ji scedíme a osušíme. V pekáčku si rozpustíme máslo, vložíme šalotku, osolíme ji, posypeme drceným karamelovým cukrem, podlijeme zeleninovým vývarem a zakryjeme pokličkou. Šalotku dáme do předehřáté trouby na 200°C a dusíme ji doměkka přibližně 15 minut. Podáváme ji jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.