Dušená tarhoňa se zeleninou pro děti

50 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1461 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
37 g
Sacharidy
228 g
Vláknina
38 g
Cukr
132 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drobnou kulatou těstovinu tarhoňu nasypeme do rendlíku s nepřilnavým dnem. Pomalu a nasucho při mírné teplotě ji mícháme, až ji slabě opečeme -začne chytat zlatavou barvu. Pak přidáme olej, promícháme, přilijeme vodu a rendlík zakryjeme. Jakmile se voda začne vařit, tarhoňu promícháme, zmírníme teplotu na minimum a pod pokličkou ji dusíme 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny, už nemícháme a necháme ji dojít pod pokličkou 20 minut.
  • 2
    Mezitím omyjeme brokolici, oloupanou karotku a cuketku. Karotku. brokolici i cuketku pokrájíme na malé kostičky. Očičtěnou lahůdkovou cibulku si nakrájíme nadrobno (bílou i trošku zelenou část). Sýr nastrouháme na malém struhadle. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli slabě dorůžova, přidáme všechnu zeleninu a za stálého míchání restujeme asi 1-2 minuty. Pak přilejeme asi 70ml vody, pánvičku zakryjeme poklicí a pomalu zeleninu dusíme asi 8-10 minut doměkka.
  • 3
    Do horké tarhoni zamícháme horkou zeleninu a sýr. Směs dobře promícháme a necháme asi 5 minut pod poklicí, než se sýr roztaví.
  • 4
    Pak odebereme porci "těstovinového rizota" a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.