Dušená žebra se zelím

110 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,5kilogramyVepřová žebra
    • 1,5kilogramyZelí kysané
    • 1lžíceSůl
    • 1lžíceCukr krupice
    • 3kusyPaprika zelená
    • 1lžícePaprika mletá sladká
    • 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1395 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
114 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá vepřová žebra pokrájíme na menší kusy, které osolíme. V hrnci rozehřejeme sádlo a žebra zprudka z každé strany opečeme dozlatova.
  • 2
    Pokrájené kysané zelí propláchneme (jen pokud je velmi kyselé) a přidáme ho k masu. Můžeme přidat i 1 lžíci cukru. Ještě přidáme omyté, pokrájené pálivé papriky (bez jádřinců), vše posypeme mletou sladkou paprikou a promícháme. Přilijeme 1-2 dl vody a necháme při mírné teplotě pod pokličkou dusit do změknutí masa.
  • 3
    Maso dobře podušených žeber se samo odděluje od kostí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.