Dušená zelenina s pikantní omáčkou a vejci

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
13 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a rozčtvrtíme. Mrkev očistíme a pokrájíme na plátky, zelí nakrájíme na nudličky, rajčata na osminky. Smícháme omáčku satay, kokosové mléko, limetkovou šťávu a kecap manis. Chilli papričku nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Brambory dáme vařit do pařáku nad vodní lázeň, vaříme 5 minut, poté přidáme fazolky a mrkev a vaříme další 2 minuty. Přisypeme zelí a klíčky a zakryté vaříme další minutu. Vařenou zeleninu a rajčata rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme s vejci a posypané chilli papričkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.