Dušená zelenina s pikantní omáčkou a vejci
30 min.
Ingredience
- 90mililitrůOmáčka Satay
- 90mililitrůKokosové mléko
- 15mililitrůLimetková šťáva
- 30mililitrůOmáčka kecap manis
- 4kusyVejce slepičí
- 8kusůBrambory
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 120gramůMrkev kořen
- 200gramůZelí čínské
- 100gramůFazolové klíčky
- 100gramůRajčata
- 1kusChilli paprička
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
13 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a rozčtvrtíme. Mrkev očistíme a pokrájíme na plátky, zelí nakrájíme na nudličky, rajčata na osminky. Smícháme omáčku satay, kokosové mléko, limetkovou šťávu a kecap manis. Chilli papričku nakrájíme na kolečka.
- 2Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Brambory dáme vařit do pařáku nad vodní lázeň, vaříme 5 minut, poté přidáme fazolky a mrkev a vaříme další 2 minuty. Přisypeme zelí a klíčky a zakryté vaříme další minutu. Vařenou zeleninu a rajčata rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme s vejci a posypané chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.