Dušené houby s kořeněným pórkem

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
    • 500gramůHouby čerstvé
    • 300gramůPórek
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 1šálekVoda pitná
    • 80mililitrůOlej rostlinný
    • 0,5kusBujón houbový
    • 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné houby nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a s trochou vody dusíme na 30 ml oleje doměkka.
  • 2
    Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kousky a osmahneme na zbylém oleji, na kterém jsme zpěnili zázvor. Zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme, podlijeme trochou vody s bujónem a dusíme doměkka.
  • 3
    K pórku přimícháme měkké houby, podle chuti přisolíme a podáváme.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a sázená vejce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.