Dušené hovězí maso špikované zeleninou
145 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 200gramůHovězí maso zadní
- 20gramůOlej rostlinný
- 40gramůCeler bulvový
- 650mililitrůVývar zeleninový
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí ořech nejprve prošpikujeme očištěnou zeleninou, kterou jsme nakrájeli na klínky.
- 2Ve větším rendlíku na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso a zprudka orestujeme ze všech stran. Poté osolíme, zalijeme několika sběračkami vývaru a dusíme pod poklicí. Během dušení podle potřeby podléváme a maso obracíme.
- 3Měkké maso nakrájíme na plátky, vydušenou šťávu přecedíme, vmícháme mouku a 10 minut provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.