Dušené hovězí na badyánu s fazolovými klíčky
45 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 450gramůHovězí svíčková
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyKoriandr celý
- 2kusySkořice celá
- 4kusyBadyán
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaCukr krupice
- 115gramůFazolové klíčky
- 2lžíceOmáčka rybí
- Na dozdobení
- 1kusCibulka jarní
- 1hrstKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
8 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
17 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vývar vlijeme do většího hrnce, vložíme na menší kousky nakrájené maso, přidáme nadrobno nasekaný česnek, pokrájené koriandrové kořeny, skořici, badyán, sójovou i rybí omáčku a dochutíme cukrem. Přivedeme k varu a na mírném ohni necháme povařit cca 30 minut. Během vaření odstraníme všechnu vytvořenou pěnu.
- 2Fazolové klíčky rozdělíme do misek, z hrnce vyjmeme skořici a badyán, hotovou omáčkou přelijeme klíčky, dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou natí koriandru a ihned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.