Dušené hovězí s chilli papričkami
256 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí kýta
- 600mililitrůVoda pitná
- Kořenící přísady
- 10gramůPórek
- 50gramůČesnek
- 100mililitrůOmáčka sójová
- 24gramůCukr krupice
- 50gramůChilli paprička zelená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
495 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pórek a česnek oloupeme a nasekáme tak, aby nám zbylo 12 stroužků česneku na ozdobu. Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a přivedeme k varu v hrnci s vodou. Když se voda vaří, přidáme k masu polovinu nasekaného česneku, stroužky česneku, určené na konečnou ozdobu, a pórek. Maso s nasekanou zeleninu vaříme dál na mírnějším ohni dalších 30 minut. Když je maso měkké, přilijeme do vývaru sójovou omáčku a ochutíme cukrem. Sójovou omáčku a cukr přidáme teprve tehdy, je-li maso měkké,kdybychom tyto přísady přidali dříve, maso by ztuhlo. Stroužky česneku vybereme a odložíme na konečnou úpravu jídla. Maso s přísadami vaříme dalších 30 minut, dokud se tekutina nevyvaří do poloviny. Potom přidáme do vývaru zbývající polovinu nasekaného česneku a chilli papričky a vaříme už jen 3 minuty.
- 2Pokrm servírujeme tak, že natrháme nebo nakrájíme maso na kousky silné asi jeden centimetr a urovnáme do servírovacích misek. Urovnané kousky masa obložíme chilli papričkami a celými stroužky česneku.
- 3Pokrm podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.