Dušené hovězí s chilli papričkami

256 min.

Ingredience

    • 200gramůHovězí kýta
    • 600mililitrůVoda pitná
  • Kořenící přísady
    • 10gramůPórek
    • 50gramůČesnek
    • 100mililitrůOmáčka sójová
    • 24gramůCukr krupice
    • 50gramůChilli paprička zelená
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
495 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek a česnek oloupeme a nasekáme tak, aby nám zbylo 12 stroužků česneku na ozdobu. Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a přivedeme k varu v hrnci s vodou. Když se voda vaří, přidáme k masu polovinu nasekaného česneku, stroužky česneku, určené na konečnou ozdobu, a pórek. Maso s nasekanou zeleninu vaříme dál na mírnějším ohni dalších 30 minut. Když je maso měkké, přilijeme do vývaru sójovou omáčku a ochutíme cukrem. Sójovou omáčku a cukr přidáme teprve tehdy, je-li maso měkké,kdybychom tyto přísady přidali dříve, maso by ztuhlo. Stroužky česneku vybereme a odložíme na konečnou úpravu jídla. Maso s přísadami vaříme dalších 30 minut, dokud se tekutina nevyvaří do poloviny. Potom přidáme do vývaru zbývající polovinu nasekaného česneku a chilli papričky a vaříme už jen 3 minuty.
  • 2
    Pokrm servírujeme tak, že natrháme nebo nakrájíme maso na kousky silné asi jeden centimetr a urovnáme do servírovacích misek. Urovnané kousky masa obložíme chilli papričkami a celými stroužky česneku.
  • 3
    Pokrm podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.