Dušené hříbky se smetanou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme a nakrájíme na kousky. (Můžeme použít jak hřiby, tak i žampiony). Vložíme je na polovinu másla, podusíme ve vlastní šťávě a potom mírně podlijeme.
  • 2
    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a povaříme. Do omáčky vložíme houby, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr. Vše ještě krátce povaříme.
  • 3
    Podáváme s vařenými bramborami, chlebem nebo těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.