Dušené hříbky se smetanou
50 min.
Ingredience
- 400gramůHouby čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme a nakrájíme na kousky. (Můžeme použít jak hřiby, tak i žampiony). Vložíme je na polovinu másla, podusíme ve vlastní šťávě a potom mírně podlijeme.
- 2Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a povaříme. Do omáčky vložíme houby, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr. Vše ještě krátce povaříme.
- 3Podáváme s vařenými bramborami, chlebem nebo těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.