Dušené hrušky se zmrzlinou

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyHrušky
    • 30gramůCitronová kůra
    • 50mililitrůCitronová šťáva
    • 1litrVoda pitná
    • 200gramůCukr krupice
    • 250mililitrůVíno bílé
    • 30gramůSkořice celá
    • 3kusyHřebíček
    • 100gramůČokoláda na vaření
    • 400gramůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
8 g
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a vložíme do vody s citronovou šťávou. V hrnci svaříme víno s cukrem, hřebíčky, citronovou kůrou a skořicí. Po 10 minutách vložíme do vína hrušky a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut.
  • 2
    Udušené hrušky vyjmeme a necháme okapat.
  • 3
    Hrušky podáváme nakrájené do vějíře, zasypané strouhanou čokoládou, s porcí vanilkové zmrzliny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.