Dušené hrušky se zmrzlinou
35 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 30gramůCitronová kůra
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
- 250mililitrůVíno bílé
- 30gramůSkořice celá
- 3kusyHřebíček
- 100gramůČokoláda na vaření
- 400gramůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
8 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a vložíme do vody s citronovou šťávou. V hrnci svaříme víno s cukrem, hřebíčky, citronovou kůrou a skořicí. Po 10 minutách vložíme do vína hrušky a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut.
- 2Udušené hrušky vyjmeme a necháme okapat.
- 3Hrušky podáváme nakrájené do vějíře, zasypané strouhanou čokoládou, s porcí vanilkové zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.