Dušené jehněčí maso po čínsku
40 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí kýta
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaVegeta
- 1,5litryVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
865 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony opláchneme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme. Když se směs zbarví do hněda, přidáme nakrájené maso a smažíme ho v karamelu, dokud se nevypaří všechna případná voda, kterou maso pustí. Potom za stálého míchání přidáme zázvor, sójovou omáčku a žampiony. Směs zalijeme vodou a necháme pod pokličkou pomalu na mírném ohni dusit, dokud maso není měkké. Pokud je třeba, přiléváme vodu. Když je maso měkké, dochutíme šťávu Vegetou a osolíme ji, pak přimícháme prolisovaný česnek. Omáčku důkladně promícháme, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.