Dušené jehněčí maso po čínsku

40 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
865 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony opláchneme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme. Když se směs zbarví do hněda, přidáme nakrájené maso a smažíme ho v karamelu, dokud se nevypaří všechna případná voda, kterou maso pustí. Potom za stálého míchání přidáme zázvor, sójovou omáčku a žampiony. Směs zalijeme vodou a necháme pod pokličkou pomalu na mírném ohni dusit, dokud maso není měkké. Pokud je třeba, přiléváme vodu. Když je maso měkké, dochutíme šťávu Vegetou a osolíme ji, pak přimícháme prolisovaný česnek. Omáčku důkladně promícháme, prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.