Dušené jehněčí s rýží

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
60 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vroucí vody přisypeme rýži a sůl, za stálého míchání vaříme na prudkém ohni asi 10 minut. Pak scedíme a odložíme stranou.
  • 2
    V pánvi rozpustíme polovinu másla a osmažíme v něm na tenké plátky nakrájenou cibuli dozlatova. Slijeme a dáme stranou. Ve zbývajícím másle orestujeme jehněčí kostky dohněda a okořeníme. Přidáme jogurt a promícháme. Asi 15 minut zvolna dusíme.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem, rozprostřeme polovinu rýže, pak polovinu masa se šťávou. Navrstvíme zbytek rýže a nakonec zbývající maso a šťávu. Navrch poklademe rajčata nakrájená na čtvrtiny a bylinky. Zakryjeme alobalem, přiložíme pokličku a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme zhruba 30 minut, dokud se tekutina nevstřebá a maso nezměkne. Před podáváním posypeme opečenou cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.