Dušené jehněčí s rýží
75 min.
Ingredience
- 400gramůRýže Basmati
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3kusyCibule
- 1kilogramJehněčí kotlety
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyPepř cayenský
- 2lžičkyKmín římský
- 200mililitrůJogurt bílý
- 2kusyRajčata
- 2lžíceMáta
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
60 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí vody přisypeme rýži a sůl, za stálého míchání vaříme na prudkém ohni asi 10 minut. Pak scedíme a odložíme stranou.
- 2V pánvi rozpustíme polovinu másla a osmažíme v něm na tenké plátky nakrájenou cibuli dozlatova. Slijeme a dáme stranou. Ve zbývajícím másle orestujeme jehněčí kostky dohněda a okořeníme. Přidáme jogurt a promícháme. Asi 15 minut zvolna dusíme.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem, rozprostřeme polovinu rýže, pak polovinu masa se šťávou. Navrstvíme zbytek rýže a nakonec zbývající maso a šťávu. Navrch poklademe rajčata nakrájená na čtvrtiny a bylinky. Zakryjeme alobalem, přiložíme pokličku a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme zhruba 30 minut, dokud se tekutina nevstřebá a maso nezměkne. Před podáváním posypeme opečenou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.