Dušené králičí maso s vařeným květákem a hráškem

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v 200 ml vody a necháme okapat. V jiném kastrolku vaříme 5 minut v 150 ml vody zelený hrášek, scedíme a hned prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli nahrubo posekáme, králičí maso pokrájíme na kostky.
  • 2
    V hlubokém rendlíku orestujeme cibuli, přidáme maso a sůl, chvilku smažíme, poté přilijeme 250 ml vody a pod pokličkou dusíme. Když je maso téměř měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v mléce a provaříme. Na závěr přidáme vařený květák s hráškem a dobře prohřejeme.
  • 3
    Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.