Dušené králičí maso s vařeným květákem a hráškem
90 min.
Ingredience
- 160gramůKráličí maso
- 20gramůHrášek mražený
- 60gramůCibule
- 20gramůOlej rostlinný
- 2špetkySůl
- 600mililitrůVoda pitná
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůKvěták
- 0,5decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v 200 ml vody a necháme okapat. V jiném kastrolku vaříme 5 minut v 150 ml vody zelený hrášek, scedíme a hned prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli nahrubo posekáme, králičí maso pokrájíme na kostky.
- 2V hlubokém rendlíku orestujeme cibuli, přidáme maso a sůl, chvilku smažíme, poté přilijeme 250 ml vody a pod pokličkou dusíme. Když je maso téměř měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v mléce a provaříme. Na závěr přidáme vařený květák s hráškem a dobře prohřejeme.
- 3Jako přílohu volíme vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.