Dušené kuře na smetaně s máslovými noky

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
61 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře rozporcujeme, vykostíme, naklepeme a po obou stranách v kastrole na 100 g másla mírně opečeme. Přeložíme do jiné nádoby a udržujeme v teple. V tuku po kuřeti dorůžova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme drůbežím vývarem, osolíme, přidáme bobkový list. Opečené maso vrátíme do omáčky a na mírném ohni vše dusíme 25-30 minut doměkka, poté z kastrolu vyndáme hotové kuřecí porce, které opět přemístíme na teplé místo.
  • 2
    V době, kdy se kuře dusí, si připravíme máslové noky. Do horkého mléka se špetkou soli přidáme 40 g másla a za stálého míchání přisypeme hrubou mouku. Za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku a na dno nádoby. Odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout.
  • 3
    Potom postupně vmícháme vejce. Pomocí lžíce vykrajujeme noky, které zavaříme do osolené vařící vody. Vaříme asi 5 minut.
  • 4
    Uvařené noky necháme okapat
  • 5
    Ve šlehačce rozkvedláme hladkou mouku, zahustíme s ní omáčku, přilijeme suché bílé víno, citrónovou šťávu, cukr a vše dobře provaříme. Bobkový list vyndáme.
  • 6
    Na talíře rozdělíme uvařené máslové noky, přidáme maso, přelijeme smetanovou omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.