Dušené kuře s hadincem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř bílý celý
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 100gramůHadinec
- 1200gramůKuře
- 55gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
56 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
301 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, naporcujeme a do kůže i do masa vetřeme sůl a pepř.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a kuřecí kousky orestujeme dohněda. Přidáme cibuli, necháme osmahnout, poté přilijeme víno, smetanu a zakysanou smetanu a přidáme hadinec. Vše přivedeme k varu, pánev přiklopíme a na mírném ohni necháme za občasného míchání 45-60min dusit.
- 3Vyjmeme maso, omáčku v pánvi znovu přivedeme k varu a na prudkém ohni necháme zhoustnout. Dle chuti dochutíme, omáčku nalijeme na maso a podáváme zdobené čerstvými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.