Dušené kuře s hadincem

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
56 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
301 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, naporcujeme a do kůže i do masa vetřeme sůl a pepř.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo a kuřecí kousky orestujeme dohněda. Přidáme cibuli, necháme osmahnout, poté přilijeme víno, smetanu a zakysanou smetanu a přidáme hadinec. Vše přivedeme k varu, pánev přiklopíme a na mírném ohni necháme za občasného míchání 45-60min dusit.
  • 3
    Vyjmeme maso, omáčku v pánvi znovu přivedeme k varu a na prudkém ohni necháme zhoustnout. Dle chuti dochutíme, omáčku nalijeme na maso a podáváme zdobené čerstvými bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.