Dušené kuřecí maso s květákem
90 min.
Ingredience
- 200gramůKuřecí prsa
- 20gramůOlej rostlinný
- 1špetkaMuškátový květ
- 2špetkySůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůKvěták
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
955 mg
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě zhruba patnáct minut. Na 10 gramech oleje restujeme osolená kuřecí prsa asi pět minut. Poté je podlijeme 100 ml vody a pod poklicí dvacet pět minut dusíme.
- 2Uvařený květák vyjmeme z vody a necháme okapat. Vývar z květáku necháme vychladit.
- 3Na zbylém oleji orestujeme mouku do růžova, zředíme vychladlým vývarem z květáku, rozšleháme, aby se nedělaly hrudky, a dobře provaříme deset minut. Do omáčky vložíme uvařený květák, podušené maso, přidáme muškátový květ, mírně provaříme a hned podáváme.
- 4Jako přílohu volíme vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.