Dušené kuřecí maso s květákem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
955 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě zhruba patnáct minut. Na 10 gramech oleje restujeme osolená kuřecí prsa asi pět minut. Poté je podlijeme 100 ml vody a pod poklicí dvacet pět minut dusíme.
  • 2
    Uvařený květák vyjmeme z vody a necháme okapat. Vývar z květáku necháme vychladit.
  • 3
    Na zbylém oleji orestujeme mouku do růžova, zředíme vychladlým vývarem z květáku, rozšleháme, aby se nedělaly hrudky, a dobře provaříme deset minut. Do omáčky vložíme uvařený květák, podušené maso, přidáme muškátový květ, mírně provaříme a hned podáváme.
  • 4
    Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.