Dušené okounové zeleninové závitky se slaninou
45 min.
Ingredience
- marináda
- 800gramůOkoun - filety
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř citronový
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceKřen
- omáčka
- 3lžíceOmáčka sojová světlá
- 5decilitrůVývar rybí
- příloha
- 200gramůHouby nakládané
- 300gramůRýže Basmati
- 2kusyCitrony
- zelenina
- 1kusCuketa
- 3kusyPórek
- 3kusyRajčata
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůAnglická slanina
- 100gramůŠunka uzená
- 3kusyMrkev kořen
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
27 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené filety z mořského okouna nakrájíme šikmo na plátky široké asi 7 cm. Osolíme je, opepříme, potřeme nastrouhaným křenem, pokapeme olejem a necháme je v míse marinovat 15 minut.
- 2Připravíme si zeleninovou směs. Oloupané mrkve s cuketou pokrájíme na malé kostky. Očištěný pórek omyjeme, pokrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Plátky šunky nakrájíme na nudličky. Všechnu zeleninu za stálého míchání krátce (4-5 minut) osmažíme ve woku na másle s olejem dozlatova a odstavíme z plotny.
- 3Na plátky okouna položíme plátek anglické slaniny a na ni dáme kopeček zeleniny. Pak plátek ryby zavineme a uzavřeme párátkem.
- 4Ve woku přivedeme k varu rybí vývar, přimícháme do něj sójovou omáčku (do výšky 2 cm), závitky poskládáme vedle sebe do bambusových košíčků, zakryjeme poklicí a pomalu dusíme 5 minut.
- 5Závitky okouna podáváme s vařenou rýží, nakládanými sladkokyselými houbami (ryzce) a nakrájeným citronem na měsíčky (chemicky neošetřeným).
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.