Dušené okounové zeleninové závitky se slaninou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
27 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené filety z mořského okouna nakrájíme šikmo na plátky široké asi 7 cm. Osolíme je, opepříme, potřeme nastrouhaným křenem, pokapeme olejem a necháme je v míse marinovat 15 minut.
  • 2
    Připravíme si zeleninovou směs. Oloupané mrkve s cuketou pokrájíme na malé kostky. Očištěný pórek omyjeme, pokrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Plátky šunky nakrájíme na nudličky. Všechnu zeleninu za stálého míchání krátce (4-5 minut) osmažíme ve woku na másle s olejem dozlatova a odstavíme z plotny.
  • 3
    Na plátky okouna položíme plátek anglické slaniny a na ni dáme kopeček zeleniny. Pak plátek ryby zavineme a uzavřeme párátkem.
  • 4
    Ve woku přivedeme k varu rybí vývar, přimícháme do něj sójovou omáčku (do výšky 2 cm), závitky poskládáme vedle sebe do bambusových košíčků, zakryjeme poklicí a pomalu dusíme 5 minut.
  • 5
    Závitky okouna podáváme s vařenou rýží, nakládanými sladkokyselými houbami (ryzce) a nakrájeným citronem na měsíčky (chemicky neošetřeným).
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.