Dušené porce kuřete dopečené v troubě
53 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 3špetkySůl
- 1špetkaKmín drcený
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Kuřecí stehna osolíme, posypeme drceným kmínem a vložíme do pekáče, v němž jsme rozpustili máslo. Maso zalijeme vyškvařenou slaninou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podlijeme vodou.
- 2Po dvaceti minutách vložíme pekáč do předehřáté trouby a maso dopečeme. Maso poléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme vodou. Maso je hotové, když kůže zezlátne a je křupavá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.