Dušené porce kuřete dopečené v troubě

53 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
40 g
Vláknina
5 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Kuřecí stehna osolíme, posypeme drceným kmínem a vložíme do pekáče, v němž jsme rozpustili máslo. Maso zalijeme vyškvařenou slaninou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podlijeme vodou.
  • 2
    Po dvaceti minutách vložíme pekáč do předehřáté trouby a maso dopečeme. Maso poléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme vodou. Maso je hotové, když kůže zezlátne a je křupavá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.