Dušené rybí filé se smetanou
50 min.
Ingredience
- 500gramůFilé rybí
- 400gramůZelí čínské
- 4kusyRajčata
- 50mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5litrVývar rybí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé osolíme, zakapeme citronovou šťávou a chvíli marinujeme.
- 2Omyté zelné listy spaříme vroucí vodou, zabalíme do nich porce filé a dusíme v kastrolu na olivovém oleji pod pokličkou.
- 3Podušené filé vyjmeme a do výpeku přilijeme rybí vývar. Krátce povaříme, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr.
- 4Rajčata omyjeme, krátce blanšírujeme a potom je nakrájíme na dílky a mírně osolíme.
- 5Závitky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.