Dušené rybí filé se zeleninovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 240gramůFilé rybí
- 100gramůHrášek mražený
- 60gramůCibule
- 20gramůOlej rostlinný
- 2špetkyKmín mletý
- 100gramůMrkev kořen
- 5gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5kostkaBujón slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky. V 500 ml vody uvaříme 1/2 kostky slepičího bujónu.
- 2Na oleji orestujeme polovinu cibule, mrkev a mražený hrášek, zalijeme 250 ml vývaru a vaříme doměkka. Poté zeleninu zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, provaříme a držíme na teple.
- 3Na nepřilnavé pánvi vaříme druhou polovinu vývaru, vložíme filé, které jsme posypali kmínem a osolili, a zbylou cibuli. Během dušení rybu obracíme a podle potřeby podlijeme vodou.
- 4K hotovému filé přidáme zeleninovou omáčku a podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.