Dušené sobí maso na slanině
55 min.
Ingredience
- 600gramůSobí maso
- 200gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1,5decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Mraženou sobí kýtu rozkrájíme přes vlákno velmi ostrým nožem na tenké plátky. Uzenou slaninu pokrájíme na proužky silné 1 - 2 mm.
- 2V pánvi vysmažíme slaninu z každé strany do zlatova. Opatrně vyjmeme, do omastku přidáme olej, jakmile bude rozpálený na správnou teplotu, přidáme nerozmrazené plátky masa a zprudka je orestujeme z každé strany do zlatohněda, Ochutíme solí, přilijeme 1 - 1,5 dl vody, pánev zakryjeme a maso dusíme do měkka přibližně 20 - 30 minut. Měkké maso dáme na talíře, polijeme výpekem, ozdobíme osmaženými plátky slaniny a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.