Dušené telecí po italsku
80 min.

Ingredience
- 1kusCitrony
- 80gramůZelenina kořenová
- 20gramůOlej stolní
- 220gramůTelecí plec
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Vápník
56 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a nasucho opečeme. Mírně podlijeme vodou (nebo vývarem), přidáme rajčatový protlak, jemně nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka.
- 2Šťávu necháme vydusit, zaprášíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a vše povaříme.
- 3Před podáváním posypeme maso nastrouhanou citronovou kůrou a přidáme trochu oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.