Dušené telecí po italsku

80 min.
Itálie

Ingredience

    • 1kusCitrony
    • 80gramůZelenina kořenová
    • 20gramůOlej stolní
    • 220gramůTelecí plec
    • 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 40gramůProtlak rajčatový
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Vápník
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a nasucho opečeme. Mírně podlijeme vodou (nebo vývarem), přidáme rajčatový protlak, jemně nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka.
  • 2
    Šťávu necháme vydusit, zaprášíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a vše povaříme.
  • 3
    Před podáváním posypeme maso nastrouhanou citronovou kůrou a přidáme trochu oleje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.