Dušené telecí s citronovou kůrou
60 min.

Ingredience
- 20gramůCeler bulvový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMrkev kořen
- 1šálekHovězí vývar základní
- 200gramůTelecí plec
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
184 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opečeme na másle spolu s nakrájenou zeleninou.
- 2Přidáme mouku, zamícháme, podlijeme vývarem a dusíme.
- 3K měkkému masu přidáme rajčatový protlak, vývar, aby bylo maso zakryto a ještě povaříme.
- 4Hotovou omáčku přecedíme a před podáváním plátky masa posypeme nastrouhanou citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.