Dušené žampióny ve smetano-vínové omáčce
40 min.
Ingredience
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůSýr tavený smetanový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceVíno portské
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
52 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
185 mg
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé žampióny omyjeme, očistíme a nakrájíme: nožičky na plátky, hlavičky na čtvrtky nebo plátky (podle velikosti). V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme žampióny, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Promícháme a pod pokličkou za občasného promíchání, při mírné teplotě, žampióny dusíme asi 10 - 15 minut.
- 2Mezitím ve smetaně rozmixujeme mouku a tavený sýr. Přilijeme k houbám a pod pokličkou dusíme ještě 5 - 10 minut. Občas omáčku musíme promíchat. Přimícháme 2 polévkové lžíce portského vína a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 30. 10. 2015
Dušené žampióny ve smetano-vínové omáčce
Velice luxusní recept, který není ani tak pracný. Sice trošku trvá, než všechno nachystáte a ukuchtíte, ale výsledek rozhodně stojí za to. Od nás má pět hvězdiček.