Dušené žampióny ve smetano-vínové omáčce

40 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
52 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
185 mg
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé žampióny omyjeme, očistíme a nakrájíme: nožičky na plátky, hlavičky na čtvrtky nebo plátky (podle velikosti). V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme žampióny, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Promícháme a pod pokličkou za občasného promíchání, při mírné teplotě, žampióny dusíme asi 10 - 15 minut.
  • 2
    Mezitím ve smetaně rozmixujeme mouku a tavený sýr. Přilijeme k houbám a pod pokličkou dusíme ještě 5 - 10 minut. Občas omáčku musíme promíchat. Přimícháme 2 polévkové lžíce portského vína a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 30. 10. 2015
Dušené žampióny ve smetano-vínové omáčce
Velice luxusní recept, který není ani tak pracný. Sice trošku trvá, než všechno nachystáte a ukuchtíte, ale výsledek rozhodně stojí za to. Od nás má pět hvězdiček.