Dušené zelí po bavorsku

60 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme hlávku zelí, odlámeme vnější listy a hlávku rozpůlíme. Odkrojíme z ní košťál a nakrájíme půlky hlávky na nudličky. Na kostičky nakrájíme slaninu a oloupanou cibuli.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme sádlo a vložíme na něj cibuli, slaninu a necháme zesklovatět. Přidáme kmín a pocukrujeme. Mícháme, dokud cukr nezezlátne. Přidáme zelí, osolíme a zalijeme vývarem. Přikryjeme kastrol a zelí dusíme 30 minut na mírné teplotě. Hotové podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.