Dušené zelí po bavorsku
60 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 30gramůSádlo vepřové škvařené
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceOcet bílý vinný
- 2špetkySůl
- 250mililitrůMasový vývar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme hlávku zelí, odlámeme vnější listy a hlávku rozpůlíme. Odkrojíme z ní košťál a nakrájíme půlky hlávky na nudličky. Na kostičky nakrájíme slaninu a oloupanou cibuli.
- 2V kastrolu rozehřejeme sádlo a vložíme na něj cibuli, slaninu a necháme zesklovatět. Přidáme kmín a pocukrujeme. Mícháme, dokud cukr nezezlátne. Přidáme zelí, osolíme a zalijeme vývarem. Přikryjeme kastrol a zelí dusíme 30 minut na mírné teplotě. Hotové podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.