Dušený celer po francouzsku
50 min.
Ingredience
- 6lžicZakysaná smetana
- 200gramůCeler bulvový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, na kostičky nakrájený celer osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
- 2Nasucho opraženou mouku rozmícháme v kyselé smetaně, přilijeme k celeru a dusíme do změknutí. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.
- 3Na talíři pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.