Dušený hlávkový salát s karotkou
50 min.
Ingredience
- 500gramůKarotka
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1kusCibule
- 250gramůŠunka dušená
- 5kusůSalát hlávkový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytý salát povaříme v osolené vodě asi 5 minut a vychladíme.
- 2Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a krátce podusíme na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, podusíme a zalijeme vývarem.
- 3Hlávkový salát vymačkáme, zformujeme a dusíme v připraveném základu spolu s očištěnou karotkou. Podle chuti přisolíme a dodusíme doměkka.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.