Dušený kanic s pikantní chilli omáčkou

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
35 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme na papírové utěrce. Kůži na obou bocích nařízneme.
  • 2
    V misce smícháme rýžové víno s tenkými plátky chilli papriček, nadrobno nasekaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, nadrobno pokrájenou lodyhou citronové trávy, nasekanou jarní cibulkou, rybí omáčkou a šťávou vymačkanou z limety. Zpracujeme na středně hrubou pastu, rybu položíme na banánový list a rovnoměrně připravenou směsí potřeme.
  • 3
    Na dno woku vložíme napařovací mřížku a do 5 cm zalijeme vroucí vodou. Přemístíme na ni rybu i s banánovým listem, zakryjeme a v páře necháme dusit 10-15 minut.
  • 4
    Mezitím přiravíme omáčku. Do mixéru vložíme nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, nasekaný česnek, přidáme rybí omáčku, cukr a limetkovou šťávu a rozmixujeme na hladkou pastu. Hotovou omáčku přemístíme do servírovací misky.
  • 5
    Rybu podáváme horkou na banánovém listu. Omáčku servírujeme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.