Dušený kanic s pikantní chilli omáčkou
40 min.
Ingredience
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 10kusůChilli paprička
- 4stroužkyČesnek
- 1kusZázvor celý
- 2kusyCitronová tráva
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusLimetka
- 1kusBanánové listy
- 800gramůKanic obecný
- 4lžíceOmáčka rybí
- Omáčka
- 10kusůChilli paprička
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceCukr krupice
- 5lžicLimetková šťáva
- 4lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
35 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rybu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme na papírové utěrce. Kůži na obou bocích nařízneme.
- 2V misce smícháme rýžové víno s tenkými plátky chilli papriček, nadrobno nasekaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, nadrobno pokrájenou lodyhou citronové trávy, nasekanou jarní cibulkou, rybí omáčkou a šťávou vymačkanou z limety. Zpracujeme na středně hrubou pastu, rybu položíme na banánový list a rovnoměrně připravenou směsí potřeme.
- 3Na dno woku vložíme napařovací mřížku a do 5 cm zalijeme vroucí vodou. Přemístíme na ni rybu i s banánovým listem, zakryjeme a v páře necháme dusit 10-15 minut.
- 4Mezitím přiravíme omáčku. Do mixéru vložíme nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, nasekaný česnek, přidáme rybí omáčku, cukr a limetkovou šťávu a rozmixujeme na hladkou pastu. Hotovou omáčku přemístíme do servírovací misky.
- 5Rybu podáváme horkou na banánovém listu. Omáčku servírujeme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.