Dušený králík
85 min.
Ingredience
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžíceOlej stolní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceJíška instantní
- 800gramůKráličí maso
- 250gramůZelenina kořenová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
48 mg
Postup přípravy
- 1Opláchneme, osušíme a naporcujeme králíka. Jednotlivé porce osmahneme ze všech stran na oleji. Přidáme nakrájenou cibulku a česnek. Podlijeme hrnkem vody, osolíme, přidáme majoránku a necháme dusit.
- 2Na pánvi orestujeme zeleninu na másle, osolíme a necháme trochu podusit.
- 3Králičí maso vyndáme a vykostíme, šťávu zahustíme jíškou a přivedeme k varu, mícháme.
- 4Maso vložíme do hotové omáčky, přidáme zeleninu, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.