Dušený králík s hráškem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 10lžicHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5,5lžicSádlo škvařené
- 1kilogramKráličí maso
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého králíka rozdělíme na porce, opečeme na rozpáleném sádle a přidáme jemně nakrájenou cibuli a špetku oříšku. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
- 2Potom přidáme okapaný hrášek a ještě podusíme.
- 3Nakonec zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou a krátce podusíme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami, s rýží nebo s noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.