Dušený králík s kapary a smetanou
60 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKapary sterilované
- 1kusCibule
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1kilogramKráličí maso
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
30 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
613 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme porce odblaněného králíka, osolíme a opečeme. Mírně podléváme, obracíme a dusíme doměkka.
- 2Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme. Omáčku přecedíme, vložíme do ní maso a prohřejeme. Nakonec přidáme dobře omyté, nasekané kapary.
- 3Pováváme s jemným knedlíkem, s nočky nebo s bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.