Dušený losos s citrónovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 4kusyLosos - filety
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 0,5kusSalát hlávkový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 200gramůChřest bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- Omáčka
- 1kusCitrony
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150mililitrůVíno bílé
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaKurkuma
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
21 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omáčka: Z citronu vymačkáme šťávu. Ve vodní lázni v misce vyšleháme žloutky a postupně k nim po částech přiléváme víno a šleháme, dokud směs nezhoustne. Do zhoustlé směsi pomalu přimícháváme tekuté máslo. Potom přimícháme do omáčky citrónovou šťávu a obarvíme špetkou kurkumy a omáčku osolíme a opepříme. Hotovou omáčku necháme v chladnoucí lázni a občas ji promícháme.
- 2Kousky oloupaného chřestu uvaříme nad párou doměkka.
- 3Na pánvi v rozehřátém másle orestujeme lososové filety.
- 4Na opečenou rybu nalijeme víno, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 7 minut, přičemž rybu jednou obrátíme.
- 5Na talíře nalijeme omáčku a na ní urovnáme lososové filety. Každou porci ozdobíme listem salátu, kousky chřestu, kouskem kopru a kouskem citrónu.
- 6Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.