Dušený losos s jarní cibulkou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
9 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
422 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme sójovou omáčku, bílé víno, zázvor a sůl, směsí potřeme omyté porce ryby. Citron omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Do hrnce dáme dnem vzhůru misku a přilijeme tolik vody, aby dno misky bylo alespoň 2 cm nad její hladinou.
  • 3
    Porce ryby položíme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a na ni i kolem ní dáme plátky citronu. Talíř dáme na dno misky v hrnci, hrnec přikryjeme utěrkou a vodu přivedeme k varu. Rybu vaříme v páře na středním ohni 5 až 10 minut doměkka.
  • 4
    Dušeného lososa podáváme posypaného kolečky jarní cibulky.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.