Dušený losos s jarní cibulkou
20 min.
Ingredience
- 800gramůLosos - filety
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceVíno bílé
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
- 2kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
9 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
422 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme sójovou omáčku, bílé víno, zázvor a sůl, směsí potřeme omyté porce ryby. Citron omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Do hrnce dáme dnem vzhůru misku a přilijeme tolik vody, aby dno misky bylo alespoň 2 cm nad její hladinou.
- 3Porce ryby položíme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a na ni i kolem ní dáme plátky citronu. Talíř dáme na dno misky v hrnci, hrnec přikryjeme utěrkou a vodu přivedeme k varu. Rybu vaříme v páře na středním ohni 5 až 10 minut doměkka.
- 4Dušeného lososa podáváme posypaného kolečky jarní cibulky.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.