Dušený pórek se slaninou
38 min.
Ingredience
- 800gramůPórek
- 1litrHovězí vývar základní
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 120mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Bílé části pórku očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky, slaninu nakrájíme na kostičky.
- 2Pórek vložíme do vroucího vývaru a vaříme, až je poloměkký. Pórek scedíme a necháme okapat (vývar dáme stranou). V rendlíku rozpustíme slaninu, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme mletou papriku, po částech zašleháme vývar z pórku a smetanu. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 15 minut. Před koncem varu do omáčky vložíme pórek, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.