Dušený pórek se slaninou

38 min.
Evropa

Ingredience

    • 800gramůPórek
    • 1litrHovězí vývar základní
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 120mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílé části pórku očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky, slaninu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Pórek vložíme do vroucího vývaru a vaříme, až je poloměkký. Pórek scedíme a necháme okapat (vývar dáme stranou). V rendlíku rozpustíme slaninu, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme mletou papriku, po částech zašleháme vývar z pórku a smetanu. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 15 minut. Před koncem varu do omáčky vložíme pórek, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a dovaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.