Dušený tuňák s křenem
65 min.
Ingredience
- 4plátkyTuňák obecný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 400gramůNudle špenátové
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceKřen
- 120mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
17 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Osoleného tuňáka zaprášíme paprikou a smažíme na rozpáleném oleji. Osmaženého tuňáka přeložíme na talíř a držíme na teple. Do pánve, kde se tuňák smažil, osmažíme drobně pokrájenou cibuli, na ni vložíme zpět tuňáka, podlijeme a chvíli dusíme.
- 2V mezičase uvaříme podle návodu na obalu zelené nudle. Uvařené scedíme, necháme řádně okapat a v míse smícháme s máslem a jemně nastrouhaným křenem.
- 3Tuňáka vyjmeme ze šťávy a servírujeme na porci zelených nudlí. Šťávu z tuňáka podáváme v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.