Dušený vodní špenát s restovanou šalotkou a česnekem

20 min.
Thajsko

Ingredience

    • 250gramůŠpenát vodní
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 4kusyŠalotka
    • 6stroužkůČesnek
    • 0,25lžičkaChilli papričky - vločky
    • 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
817 mg
Cukr
75 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodní špenát očistíme a nahrubo nasekáme. Do hrnce s vroucí vodou umístíme pařáček, vložíme špenát a podusíme cca 1/2 minuty, až začne vadnout. Spařený přemístíme do mísy.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm na středním ohni dozlatova osmahneme na tenké plátky pokrájený česnek se šalotkou. Přidáme ke špenátu, posypeme mořskou solí, špetkou chilli vloček a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.