Dušený vodní špenát s restovanou šalotkou a česnekem
20 min.
Ingredience
- 250gramůŠpenát vodní
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4kusyŠalotka
- 6stroužkůČesnek
- 0,25lžičkaChilli papričky - vločky
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
817 mg
Cukr
75 mg
Postup přípravy
- 1Vodní špenát očistíme a nahrubo nasekáme. Do hrnce s vroucí vodou umístíme pařáček, vložíme špenát a podusíme cca 1/2 minuty, až začne vadnout. Spařený přemístíme do mísy.
- 2Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm na středním ohni dozlatova osmahneme na tenké plátky pokrájený česnek se šalotkou. Přidáme ke špenátu, posypeme mořskou solí, špetkou chilli vloček a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.