Dušený zelný salát s jablky
40 min.
Ingredience
- 1000gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 6gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 2decilitryVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůJablka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Zelí zbavíme špatných okrajových listů, rozpůlíme a krouháme na jemné nudličky ze všech stran,až nám zbyde košťál.
- 2Do hrnce dáme lžíci másla, vsypeme zelí, zalijeme vařící vodou, osladíme a necháme asi 15 minut dusit zakryté, zcedíme a přendáme do mísy. V hrnci osmažíme na druhé polovině másla cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme hladkou mouku a usmažíme do zlatova. Jablka oloupeme a nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a přimícháme k zelí. Jíšku zředíme trochou vývaru (2 pol. lžíce) ze zelí a přilijeme do mísy. Osolíme a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.