Dvojité pusinky se smetanou

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Cukr
32 g
Vápník
23 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme bílky, přisypeme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Postupně a pomalu přisypáváme za stálého šlehání krystalový cukr, až je pěna lesklá. Stejným způsobem zašleháme krupicový cukr. Výsledná pěna musí být hustá a bílá. Plech potáhneme papírem na pečení, bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček s ozdobnou hubičkou a postupně vytlačujeme na plech kopečky se špičkou - pusinky.
  • 2
    Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při nízké teplotě asi na 110°C až 120°C zhruba 90 minut. Troubu vypneme, necháme zavřenou a pusinky necháme sušit a chladnout do druhého dne.
  • 3
    Pusinky odlepíme od papíru, smetanu vyšleháme do hustějšího krému a vždy dvě a dvě pusinky krémem k sobě slepíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.