Dvojité pusinky se smetanou
105 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 130gramůCukr krystal
- 130gramůCukr krupice
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Cukr
32 g
Vápník
23 mg
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme bílky, přisypeme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Postupně a pomalu přisypáváme za stálého šlehání krystalový cukr, až je pěna lesklá. Stejným způsobem zašleháme krupicový cukr. Výsledná pěna musí být hustá a bílá. Plech potáhneme papírem na pečení, bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček s ozdobnou hubičkou a postupně vytlačujeme na plech kopečky se špičkou - pusinky.
- 2Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při nízké teplotě asi na 110°C až 120°C zhruba 90 minut. Troubu vypneme, necháme zavřenou a pusinky necháme sušit a chladnout do druhého dne.
- 3Pusinky odlepíme od papíru, smetanu vyšleháme do hustějšího krému a vždy dvě a dvě pusinky krémem k sobě slepíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.