Dvojité řezy s džemem a kávovou polevou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1064 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
39 g
Sacharidy
168 g
Vláknina
8 g
Cukr
129 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandlové těsto: Cukr smícháme se žloutky, vejci, strouhanými mandlemi a třeme cca 30 minut do zhoustnutí. Poté přidáme mouku a kůru nastrouhanou z citronu. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a v troubě upečeme dozlatova.
  • 2
    Čokoládové těsto: Smícháme cukr se strouhanými mandlemi, vejcem a žloutky. Přidáme nastrouhanou čokoládu, rozpuštěné máslo, rozdrobený chléb pokapaný rumem a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme dozlatova.
  • 3
    Oba pláty těsta spojíme meruňkovým džemem, nakrájíme na řezy, přelijeme kávovou polevou, dozdobíme opraženými ořechy a necháme oschnout. Vložíme do papírových košíčků a podáváme.
  • 4
    Na polevu utřeme cukr s horkou černou kávou dohladka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.