Dvojité řezy s džemem a kávovou polevou
70 min.
Ingredience
- Čokoládové těsto
- 250gramůCukr moučkový
- 150gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůČokoláda hořká
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 20gramůChléb konzumní
- 1lžičkaRum
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
- Mandlové těsto
- 250gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMandle
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusCitrony
- Na plechy a potření
- 1,5gramyMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůDžem meruňkový
- Poleva
- 250gramůCukr moučkový
- 5lžicKáva turecká
- 1hrstOřechy lískové pražené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1064 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
39 g
Sacharidy
168 g
Vláknina
8 g
Cukr
129 g
Postup přípravy
- 1Mandlové těsto: Cukr smícháme se žloutky, vejci, strouhanými mandlemi a třeme cca 30 minut do zhoustnutí. Poté přidáme mouku a kůru nastrouhanou z citronu. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a v troubě upečeme dozlatova.
- 2Čokoládové těsto: Smícháme cukr se strouhanými mandlemi, vejcem a žloutky. Přidáme nastrouhanou čokoládu, rozpuštěné máslo, rozdrobený chléb pokapaný rumem a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme dozlatova.
- 3Oba pláty těsta spojíme meruňkovým džemem, nakrájíme na řezy, přelijeme kávovou polevou, dozdobíme opraženými ořechy a necháme oschnout. Vložíme do papírových košíčků a podáváme.
- 4Na polevu utřeme cukr s horkou černou kávou dohladka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.