Dvojité věnečky s mandlemi
60 min.

Ingredience
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 140gramůCukr moučkový
- 1špetkaAmonium
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceSmetana čerstvá ke šlehání
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 120gramůDžem rybízový
- 10gramůMandle
- Na vál
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Sníh
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 140gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
458 mg
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanou citrónovou kůrou, vanilkou a špetkou amonia. Vsypeme na vál, přidáme rozsekané máslo, uděláme důlek, přilijeme smetanu, žloutky a vypracujeme těsto. Na chadném místě necháme chvíli odpočinout.
- 2Poté těsto vyválíme na plát, vykrájíme ozdobná kolečka, rozložíme na suchý plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
- 3Hotové cukroví potřeme uprostřed džemem, ze sladkého sněhu uděláme pomocí kornoutu na každém kolečku věneček, posypeme nasekanými opraženými mandlemi, ve vlažné troubě necháme dopéci. Rozložíme na mísu a podáváme.
- 4Na sníh ušleháme tuhý sníh z bílků, přišleháme 50g cukru, poté vařečkou vmícháme zbytek cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.