Dvoubarevný dort s čokoládovou polevou a mandlemi
75 min.
Ingredience
- 180gramůCukr moučkový
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 50gramůMandle
- 20gramůPiškoty cukrářské
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,25kusCitrony
- 10gramůKakao
- 20gramůChléb toastový pšeničný tmavý
- 80gramůDžem jahodový
- 100gramůPoleva čokoládová
- Na formu a dozdobení
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr se žloutky a strouhanou citronovou kůrou, třeme cca 20 minut. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a rozdrobené piškoty.
- 2Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho vmícháme mouku, do druhého kakao a strouhaný, suchý tmavý chléb.
- 3Těsto vlijeme střídavě po lžících do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut.
- 4Hotový dort necháme prochladnout, potřeme jahodovým džemem, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.