Dvoubarevný dort s čokoládovou polevou a mandlemi

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme cukr se žloutky a strouhanou citronovou kůrou, třeme cca 20 minut. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a rozdrobené piškoty.
  • 2
    Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho vmícháme mouku, do druhého kakao a strouhaný, suchý tmavý chléb.
  • 3
    Těsto vlijeme střídavě po lžících do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut.
  • 4
    Hotový dort necháme prochladnout, potřeme jahodovým džemem, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.